Steve Jobs biológiai apja a közelmúltban reményét fejezte ki, hogy egy nap újra láthatja rég elvesztett fiát, akárcsak egy kávé erejéig, de kijelentette azt is, hogy Jobsnak kell megtennie az első lépést.

A nyolcvanéves szíriai emigráns John Jandali Abdulfattah-hal a New York Postban jelent meg interjú, amiből kiderült az is, hogyan adták örökbe 56 évvel ezelőtt fiúkat. Elmondta, hogy szerette volna elvenni Jobs anyját, Joanne Simpsont, ám a lány apja ellenezte a kapcsolatot, és házasság nélkül születendő gyermeküket sem merték megtartani, ezért az adoptálás tűnt a legjobb megoldásnak.

Jandali kétli, hogy Jobs tisztában van a teljes történettel, azzal, hogy valójában szerette volna megtartani a fiát, és hogy anyját is erős kétségek gyötörték az első néhány hónapban, amikor Steve a Jobs házaspárhoz került.

Nem sokkal az örökbe adás után aztán meghalt Simpson apja, így össze is házasodott a pár, és a kapcsolatból még egy gyerekük született, Mona, Jobs testvére, akit már meg is tartottak.

"Ha csak néhány hónappal előbb történnek a dolgok, sajátunkként nevelhettük volna fel Steve-et, de sajnos nem így alakult. Gyakran beszéltünk a fiunkról, szerettük volna a közelünkben tudni, főleg, amikor megszületett a testvére, Mona, de semmit sem tehettünk" - mondta Jandali.

Az apa elmondta, hogy csak az utóbbi években jött rá arra, hogy fiából az Apple híres vezetője lett. Bár születésnapjára többször is küldött emaileket, sosem beszéltek egymással, és annak ellenére, hogy Jandali nagyon szeretne találkozni a fiával, Jobstól várja az első lépést.

"Biztos furcsán hangzik, de még ha valamelyikünk haldokolna, akkor sem tudnám felvenni a telefont és felhívni őt. Steve-nek kell ezt megtennie, a szír büszkeségem nem engedi, hogy a fiam azt higgye rólam, a vagyona miatt keresem csak fel. Abban bízom, hogy találkozunk, mielőtt még túl késő lenne, mert ha csak egy kávét is ihatnék vele, már attól nagyon boldog lennék" - mondta.

A New York Post felhívja a figyelmet a szemmel látható hasonlóságokra. Mindketten keret nélküli szemüveget hordanak, mindkettejüknek ugyanott ritkult meg a hajuk. Ugyanakkor miközben Jobsnak komoly egészségügyi problémái vannak, a biológiai apa a képen egészségesnek tűnik.

Egyébként Jandali is sikeres cégvezető, nyolcvanéves kora ellenére minden reggel korán kezd, lemegy az edzőterembe, majd terepjárójával átmegy a renói Boomtown Casinóba, ahol igazgatóhelyettesként dolgozik a hét hat napján.

Hogy valamilyen módon támogassa fiát, Jandali, aki igazi számítógép-analfabétának írja le magát, vett egy Macet, egy iPhone-t és egy iPadet.