A blogok, pletykaoldalak rengeteget írtak az idén ősszel érkező iPad 3-ról, de a hírt mi csak mérsékelten követtük le: túl sok volt a találgatás, bizonytalanság, ráadásul a sikeres iPad 2 mellett nem is tűnt logikusnak, hogy az Apple a ciklus felénél kihozzon egy új terméket. Amíg versenyképes a tablet, minek megnyomorítani magukat egy új fejlesztéssel?

Akármi is volt az igazság, a legújabb pletykák szerint tényleg nem jön idén ősszel az új modell. Állítólag a premier időpontját átrakták 2012. tavaszára, tehát a normális termékciklus végén fog bemutatkozni az iPad 3, egy évvel az iPad 2, két évvel az első iPad után.

A DigiTimes szerint egyébként gyártási problémák álltak a háttérben: azt nagyjából tényként kezeli a világsajtó, hogy a következő generációs tablet RetinaDisplay-t, vagy valami ahhoz nagyon hasonlót kap, hiszen néhány Apple-től kiszivárgott kép bizonyítja az 1024x768-as kijelző helyett megrendelt 2048x1530 pixeles paneleket.

Ez kétszeres felbontás, négyszeres képpontszám, amit elvileg egyébként az iPad 2 hardvere is elbírna, hiszen már ennek is kilencszer erősebb a grafikus processzora, mint a hasonló felbontású első iPadé. A panel legyártása ennek ellenére problémás, ez a késés oka.

Lényeg, hogy várnunk kell, de a piac ezt várhatóan különösebb megrázkódtatások nélkül bírni fogja. 

Szavazzatok a Goldenblogon IT-kategóriában az Appleblogra, mert mi nagyon örülnénk neki: