Jó ez a netes letöltés, meg hogy a merevlemez egy rejtett zugáról képes helyreállítani magát az új OS X, az is pompás, hogy vész esetén újra letölti magát, de a legtöbben mégiscsak annak örülnek, ha valamilyen fizikai adathordozóról is telepíthető a rendszer.

Az Apple ma kiadott programja pont erre megoldás. A Lion Recovery Disk Assistant alig egy megabájtos, és a cég honlapjáról, esetleg a Mac App Store-ból lehet letölteni.

Mielőtt elindítanánk, játszunk kicsit a Disk Utility-vel. Dugjuk rá kedvenc ÜRES pendrive-unkat a gépre, indítsuk el a programot, válasszuk ki benne a pendrive-ot, majd kattintsunk az add a partition menüpontra és győződjünk meg arról, hogy legalább egy gigabájtot különítünk el a Lionnak. Az options menüpont alatt kattintsuk be a GUID Partition Table-t, győződjünk meg arról, hogy a lemez Mac OS Extendedre (Journaled) van formatálva, aztán nyomjunk egy Apply-t.

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy elindítjuk a Lion Recovery Disk Assistant nevű programot, aztán követjük az utasításokat. A folyamat befejezte után ne is keressük a partíciót a lemezen, mert azt nem látja majd a Finder vagy a Disk Utility.

Hogy hozzáférjünk a tartalomhoz, indítsuk újra a gépet, nyomjuk az Option gombot és válasszuk ki a Startup Managerből a Select Recovery HD-t.

Tádám!

 

Szavazzatok a Goldenblogon IT-kategóriában az Appleblogra, mert mi nagyon örülnénk neki: