Fura egy történet. John Christman fejlesztő július 23-án vásárolta meg a Lionját 31.79 dollárért (áfával). Először frissített, majd inkább újratelepítette az egész gépet, mert nem működött rendesen a rendszer.

Fejlesztőként bejelentkezett, és letöltötte a legutolsó iTunes bétát, aminek egyik speciális képessége, hogy automatikusan letölti a korábban megvásárolt programjaidat. Elindította a letöltést.

A PayPal számláján ekkor érdekes dolog történt, minden egyes ilyen letöltés után egy lion-nyi pénzt vontak le, összesen 121-szer 31.78 dollárt. Összesen 3878 dollárt, 720 ezer forintot fizetett ki a kalandért. Mikor értesítette az Apple-t és a PayPalt, azok egymásra mutogattak, az Apple egy Lion vásárlást látott, a PayPal pedig úgy látta, az első letöltés után a többit már visszautalták. A fejlesztő azóta sem látta a pénzét állítása szerint. Az Apple úgy nyilatkozott, együttműködnek Christmannel, hogy minden rendben legyen.

Az esetből egyébként akad már egy rakás, az Apple fórumain sokan panaszkodnak arra, hogy sokszorosan vont le pénzt a PayPal egyetlen Lion megvásárlásáért.