Elképesztő negyedévet zárt az Apple, mintha nem is javarészt több hónapos vagy egy éves termékekkel venne részt a nagy játszmában, úgy sikerült szinte minden korábbi rekordot megdönteni.

Sőt, nem is szinte.

Kiderült, hogy összesen 20,34 millió iPhone-t, 9,25 millió iPadet és 3,95 millió Macet sikerült eladni. A júniussal végződő negyedévre 28,57 milliárd dolláros bevétel és 7,31 milliárdos nyereség jutott, elképesztő számok ezek, utóbbi például duplázódott tavaly óta, pedig már akkor is készen voltunk az eredményektől. A legjobbak, amiket valaha közölt az Apple, pedig az égvilágon semmi olyan nem történt az iPad 2 beérésén kívül, ami indokolta volna a lendületet. Egyszerűen jól megy a cégnek, na.

Az iPhone-ok forgalma egyébként 142, az iPadeké 183 százalékkal nőtt a tavalyi adatokhoz képest. A Mac ehhez képes szerényebben, alig 14 százalékkal nőtt, az iPod meg 20 százalékkal visszaesett.

Steve Jobs bevallotta, hogy őt is megdöbbentette az eredmény, viszont most leginkább az iOS 5 és az iCloud bevezetésére koncentrálnak, egyszerűen nincs idő hátradőlni.

Peter Oppenheimer, az Apple vezető beosztású őszhajúja bejelentette azt is, hogy a Lion szerdán, azaz ma fog bemutatkozni a piacon. Állítólag kapunk új MacBook Airt is, de ezt nem erősítette meg senki az Apple-től. Azt viszont elárulta a fickó, hogy a szeptemberben kezdődő negyedévtől várnak újabb lendületet az eladásokban, nyilván az iPhone 5-re célzott Oppenheimer, aki bevallotta azt is, hogy eddig 220 millió iOS-eszközt adtak el. 

Azt viszont Steve Jobs mondta el, hogy baromság a WSJ azon értesülése, ami szerint le akarnák őt cserélni az igazgatótanács élén.

A piac remekül fogadta az eredményeket, a cég részvényei elképesztő növekedés után a 400 dolláros szintet is elérték, utána azonban visszakúsztak a papírok a 375 394 dolláros sávba.

Nincs itt kérem semmi látnivaló, a világ legsikeresebb techvállalata megint rekordot döntött.