Az iPod touch-ra az Apple is úgy hivatkozik, mint az iPhone telefonálási lehetőség nélkül. De mi van, ha ez nem lesz így sokáig? Játsszunk el a gondolattal.

Egy holland blog szellőztette meg, hogy az ötödik generációs iPod touch 3G-s adatelérést kap, hasonlóan az iPadhez. Ha akarsz, tehetsz bele SIM-kártyát, és máris nem vagy a hotspotokhoz kötve.

De ha már itt tartunk, miért ne mennénk tovább, és látnánk el azzal a minimális plusszal, ami a telefonáláshoz kell? Azt látjuk, hogy a most 229 dolláros iPod touch majdnem mindent tud, amit a független iPhone4 legalább 649 dollárért. Megvalósulna az olcsó iPhone, amiről egy ideje már pletykálnak, anélkül, hogy az Apple-nek túlságosan meg kellene erőltetnie magát egy új készülék kifejlesztésével.

Persze elengedhetjük a fantáziánkat, de ez nem ilyen egyszerű. Egyrészt a pletyka forrása egyáltalán nem tekinthető hitelesnek. Másrészt a szolgáltatók kicsit sem örülnének ennek a lépésnek, márpedig az Apple extraprofitja a telefonokon nagyban függ az ő hozzáállásuktól, meg attól a tekintélyes összegtől, amit kifizetnek minden eladott készülék után.

Még egyszer: nem azért nem logikus az olcsó iPhone, mert nem lehet megcsinálni. Hanem mert öntökönszúrás.