Nincs olyan ember ezen a bolygón, aki lemaradt volna a Star Wars egyik nagyjelenetéről, amikor R2D2 3D-ben vetítette ki Leiát az asztalra, hogy az apró manóként kérjen segítséget az öreg jeditől.

Több mint harminc év telt el azóta, és a technológia még csak nem is karcolgatja Lucas látomását, de néhány eszközt közbeiktatva már képesek vagyunk valami hasonlót előállítani. Konkrétan egy Kinectet és egy iPadet.

A Star Trekkiness nevű csapat fogta a Microsoft konzolkiegészítőjét és felhasználta annak fejlett vizuális érzékelőjét, így lényegében beszkennelték magukat a számítógépbe: egy majdnem teljes 3D-s képet kaptak magukról, olyasmit, mint ami annak idején Leiáról is készült. Ez a része rendben is van. A kivetítéssel vannak gondok.

Mivel R2D2 szállítása a jelek szerint még késik néhány negyedévet, az iPad 2 kameráját és mozgásérzékelőjét használták fel, hogy egy tök jó augmented reality-t hozzanak létre: bár valójában a szkennelt test nincs az asztalon, iPad 2-ről nézve mégis úgy tűnik, mintha ott lenne, szóval újabb lépcsőfokot léptünk előre a virtuális valóság toronyházában.

Az eredmény még nem hibátlan, de már egész meggyőző. Lesz még ebből szexi fehérneműben hatalmas Huttoknak táncoló Leia.