Na ez a hír tart engem a leginkább lázba: a kaliforniai cég állítólag egy olyan tévén dolgozik, ami iOS-alapokra épül, és körülbelül úgy működik, mintha a már meglévő Apple TV-t egybeépítenék egy valódi tévével. Almalogó, minden. Lényeg, hogy a készülék kapna egy spéci menüt, és a tévéfilmek nézésén túl viszonylag kényelmesen tudnánk megjeleníteni az online és a számítógépen tárolt tartalmakat is, könnyedén mehetne a filmkölcsönzés, stb. Az ötlet persze nem forradalmi, már most is sok okostévé van a piacon, de az iPhone előtt is voltak nyomogathatós okosmobilok, meg az iPad előtt tabletek, aztán már senki sem emlékszik rájuk: ha az Apple belép egy új piacra, rendszerint újraírja a játékszabályokat a jobb, kényelmesebb, átláthatóbb készülékeket kezd árulni.

A DailyTech szerint a vállalat már nincs messze attól, hogy piacra dobjon egy ilyen készüléket, az Apple tévé már ősszel a boltokba kerülhet. A kijelzőt persze továbbra sem a kaliforniai cég fogja gyártani, ahogy a laptopoknál és a monitoroknál is beszállítóktól vásárolja azokat, valószínű, hogy valamelyik partnertől érkeznek majd a panelek.

A termék létezésére mindenesetre egyre több jel utal, kezdve a Gene Munster elemzéseitől egészen azokig az állásajánlatokig, amik egyértelművé teszik, hogy miben sántikál az Apple.

Kérdés persze, hogy ebből mi mennyit fogunk tudni érzékelni: a most is kapható set top-box, a tévével összeköthető Apple TV például be se jött Magyarországra, mert az iTunes filmkölcsönző és zenebolt, amire az egész termék épül, nem érhető el nálunk.

Simán lehet, hogy hasonló okokból, még ha be is mutatnak idén valamit, akkor se kapjuk majd meg az Apple-től.