Az Apple kiadott egy dokumentumot, amiben a Lion telepítési lehetőségeit ismerteti. A főbb pontokat összeszedem:

A dokumentum már nem Mac OS X-ként hivatkozik a desktop operációs rendszerre, csak OS X-et ír. Szokjuk meg a rövidebb nevet.

Az üzleti felhasználók számára is 30 dollár egy licenc, akármennyi Liont rendelnek. A karbantartással egybekötött licenc 50 dollár gépenként.

A több licencet megrendelők kapnak egy redeem kódot, amivel letöltheti a Lion telepítőjét. Ezzel tehetik fel a Liont több gépre. Nincs szükség külső meghajtóról való újraindításra, csak el kell indítani a telepítőt.

Akik június 6-a után vettek gépet, ingyenesen kapják az oroszlánt. Ehhez az kell, hogy a vásárlástól számított 30 napon belül benyújtsuk az igényt az ingyenes update-re.

Az OS X Lion Server 50 dollár lesz, és csak a Snow Leopard Serverről lehet upgrade-elni. (másrészről itt meg kiemelik, hogy Snow Leopardról is ugyanúgy lehet update-elni, én inkább ez utóbbinak hinnék, kösz, F.M.)

A Lionnak Core 2 Duo, i3, i5, i7 vagy Xeon proci kell, valamint 2 giga RAM. Ezekkel már elfut a rendszer, egyes ficsörök más hardvereket is megkövetelhetnek.