Kiderült, hogy a világ leggyorsabb Macje nem egy Mac Pro. A Macworld tesztje szerint lehet olyan iMac konfigurációt kérni, ami leveri a 326 napja frissült Pro család tagjait.

Lehetőség van ugyanis 4,3 3,4 gigahertzes Core i7-essel és 256 gigás SSD-vel kérni a 27 colos asztali gépet, ez így itthon 770 ezer forintra dobja meg az árat, ezért cserébe:

Azt hiszem, gyakorlott Maceseknek nem kell bemutatnom, a fent indított programoknak általában mennyi időre van szüksége az induláshoz. Ez sírnivalóan gyors, a strandlabdának esélye sincs, hogy elkezdjen gondolkozni azon, vajon adjon-e esélyt magának arra, hogy felbukkanjon a képernyőn (Douglas Adams legalábbis így írná).

A Macword Speedmark 6.5-ös tesztjén pedig 298 pontot ért el ezzel a legerősebb iMac, amivel mindenki mást bőven maga mögé utasított a korábbi tesztalanyok közül, ezzel pedig talán kiérdemelte a leggyorsabb Mac ever titulust, de legalábbis sem a Macworld, sem az Appleblog szerkesztősége nem találkozott még gyorsabbal.

update: a Macworld a saját tapasztalatai alapján hirdette ki a győztest, mint ahogy a fenti mondattal ezt meg is előlegeztem. Ők a 12 magos Mac Prót SSD nélkül tesztelték a Speedmark 6.5-tel, így ért el kevesebb pontot, mint a legbikább iMac. 12 magos Mac Prót SSD-vel nem benchmarkoltak.