Szerdára vártuk, de nem jött. Volt helyette back to school akció az Egyesült Államokban, minden megvásárolt Mac után a tanulók 100 dollárnyi levásárolható keretösszeget kaptak az AppStore-ban, plusz kedvezményt a Mac árából (100 dollárt a MacBooknál és iMacnél, 200 dollárt egy MacBook Prónál, a nettó árból). Éljen.

Ez viszont minket nem nagyon érdekel. Új Mac nem jött, és a hírek szerint még egy ideig nem is fog, az Apple állítólag visszatartja "legalább egy új termék" bemutatását a Lion debütálásáig. Legalább. Merthogy állítólag annyira izgatottak az új operációs rendszer miatt.

Ez pedig nagy valószínűséggel a MacBook Air lesz, de akár a Mac mini és a Mac Pro is esélyes az áldozati bárány szerepre, vagy akár az összes, őrület, ahogy az idegeken táncolnak ezek a ficsúrok.

Már csak az a kérdés, mikor jön a Mac Os X Lion? Hát júliusban, még mindig, és 30 dollárért, még mindig. Aki esetleg június 6. után vásárolt Macet, annak ingyen lesz az APR-ek információi szerint. Az iStyle-tól megtudtuk, hogy az eljárás hasonló lesz az iLife csomagnál bevezetett, kitöltőformos, Apple-nek elküldős, visszaigénylős módszerhez.

Szóval az új Macek várható érkezési ideje: július második fele. Én egy 11-i Mac OS X frissítésre és 13-i Apple Store update-re tippelek.