A Final Cut Pro X-et júniusra ígérte az Apple, a 64 bites, Grand Central Dispatch és OpenCL támogatással megtámasztott videószerkesztő óriásra már a Las Vegas-i NAB Supermeet konferencia óta várnak a profi felhasználók. Ahogy közeledik a bemutató dátuma egyre több screenshot jelenik meg a programról, mi pedig megkértünk egy szakértőt, hogy véleményezze a legutóbb megjelent, @MortGoldman2 nevéhez köthető képernyőlövéseket.

Bár az Apple az áprilisi konferencián tartott bemutatón kizárólag az FCPX-ről beszélt, pár napja megjelent a neten néhány feltételezhetően a Motion-hoz köthető screenshot is.

Egy @MortGoldman2 nevű twitterező újabb 30 képet posztolt nemrég. Ezeken a képeken az FCPX színkorrekciós képességeinek kihasználását mutatják be. Az eljárási lényege, hogy különböző maszkok létrehozásával a képnek csak bizonyos részletein változtatunk. Ismert példa a Schindler listájában is látható piros ruhás lány. A képeken látható, hogy továbbfejlesztették az FCP 7-ben használt 3 way Color Correctort, és bizonyos funkciókat átvettek a korábbi Final Cut Studio csomag Color nevű programjából.

A képek alapján úgy tűnik, hogy az elkészített színkorrekciós beállításainkat elmenthetjük, ha esetleg több klippen is szeretnénk alkalmazni őket. Továbbá lehetőségünk van "Shape Mask" alkalmazására.

Az eddig megjelent képek és a Las Vegas-i bemutatón látottak alapján látható az Apple-nek az a szándéka, hogy egy programba integrálja a korábbi Final Cut Studio csomag minél több elemét (Soundtrack Pro, Color). Ehhez képest egyenlőre nem tudni, hogy a beharangozott 299 dolláros Mac App Store-os ár pontosan mit fog majd tartalmazni.

Hát egyelőre ennyit tudunk, akit bővebben érdekel, a májusi preziket is megnézheti: