Terry Gou, az Apple-termékeket készítő Foxconn vezetője a napokban jelentette be, hogy a gyártósoron végzett optimalizációknak hála a vállalat nagyobb hasznot tud majd kipréselni az iPadek gyártásából. A fickó arra is panaszkodott, hogy az Apple-lel közös munka igazán megterhelő, mert az a legújabb gyártástechnológiát követeli a cupertinói előírások miatt, ezért az almás kütyüket "nagyon nehéz legyártani".

Gou viszonylag kevés szó felhasználásával a következőket mondta még: "sokat segítettünk az Apple-nek abban, hogy sok pénzt csináljon. Persze ha a vásárlóink sok pénzt tudnak csinálni, mi is sok pénzt tudunk csinálni. A legnagyobb félelmem az, amikor a partnerünk nem tud pénzt csinálni"

A fickó egyébként igazat mondott, elég strapás lehet, ha az Apple a partnered. Egyrészt, mert meglehetősen értékes anyagokkal kell dolgoznod, a műanyaggal egyszerűbb varázsolni, mint az alumíniummal. Aztán az elvárt precizitás miatt is: az iPhone 4 fémkereténél maximum egy mikronos eltérés a megengedett a terven szereplő formától. Vagy elég arra gondolni, hogy az Apple időnként elsőként vezet be új technológiákat piacra, emiatt a Foxconnak bizony meg kell küzdeni olyan varázsszavakkal is, mint az unibody.

Hát így.