A hétvégén Németországban, egészen pontosan Münchenben voltam. Az iPhone-om annak rendje és módja szerint beroamingolt, hazatérés után viszont meglehetősen furcsa helyzet állt elő: lélekben Németországban maradt.

A következő történt: miután leszálltunk a géppel, kikapcsoltam az Airplane-módot, így a mobil elkezdte keresni a hazai hálózatot. Ennél azonban nem jutott tovább, mert ahelyett, hogy becsatlakozott volna a T-Mobile-hoz, a kijelzőn a Telekom.de jelent meg, mintha még mindig Németországban lenne a mobil. Pedig a Google Mapsen már jól látható, hogy épp hazafele tartottam a ferihegyi úton.

Az iPhone működése egyébként ellentmondásos volt: ugye a kijelző szerint a Telekom.de hálózatában maradt, és ezt támasztotta alá, hogy nem nagyon talált térerőt, valamint hogy hívást sem tudtam kezdeményezni a mobilról.

Másrészt az adatforgalom viszont működött, és 3G-t is látott a készülék, pedig az adatroaming ki volt rajta kapcsolva.

Látszólag tehát az iPhone lélekben kettészakadt, és a mobil Németországba disszidált, a benne rejlő számítógép meg hazatért. Másnap egy restart egyesítette a kettészakadt lelkét, azóta a T-Mobile-nál vannak mindketten.