A MacDailyNews talált rá a hírre, figyelve a három cég piaci értékét. A hétvégi zárásra ugyanis az Apple értéke elérte a Microsoft és az Intel piaci értékének összegét.

A Microsoft 201,6 milliárd dollárt, az Intel 115,2 milliárd dollárt ér a részvények értéke alapján számítva, ezek összege 316,8 milliárd dollár. Az AAPL papír alapján számítva az Apple piaci értéke 317,6 milliárd dollár. Vagyis több, mint a Microsofté és az Intelé együtt.

A market cap, vagyis a piaci érték a forgalomban lévő részvények aktuális értéke szorozva a kibocsátott részvények számával, vagyis azért ne kezdjünk el olyanokat várni, hogy az Apple megveszi a Microsoftot és az Intelt, sem azt ne állítsuk, hogy ennyiért lehetne eladni a vállalatokat. Ennyit érnek elvileg a papírjaik a piacon ebben a pillanatban, pont.

Mindenesetre érdekes összehasonlítás, és jól mutatja az Apple feltörését az utóbbi években. A következő a Microsoft és Google együttes lenyomása lesz, itt még 53 milliárdnyi különbség van, ennyit kellene magára szednie az Apple-nek, ezt változatlan mennyiségű kibocsátott részvény mellett valamivel 400 dolláros álomhatár felett érné el ma.