Az Apple állítólag már minden nagy kiadóval megegyezett, tehát a stream-szolgáltatás hivatalos bejelentését is várhatjuk jövő héten.

Ezzel egyidőben felröppentek a pletykák, hogy a szolgáltatás, vagy annak egy része fizetős lesz. Eleinte még ingyen kínálja az Apple a teljes iCloud-csomagot, aztán 25 dollár, átszámítva 4500 forint lesz évente a tagdíj (összehasonlításképp, a MobileMe 99 dollár évente).

Még mindig nem tudjuk azonban pontosan, mit takar az iCloud, az biztos, hogy lesz médiafájlok stream-szolgáltatása (lehet, hogy a díj csak erre vonatkozik), közelebb visz minket a megoldáshoz, ha megvizsgáljuk a nemrég lefotózott ikont:

Az iCloud ikon láthatóan az iDisk és az iSync ikonjának keresztezéséből jött létre.

Előbbi egy file hosting szolgáltatás a MobileMe-n belül, alapból 20 gigabájt állt rendelkezésre eddig. Az iDisk 2000 és 2002 között ingyenes volt a Maceseknek az iToolson keresztül. Az iSync, ami a Lionból már kikerült (valószínűleg az iCloudba vándorolt tehát) a kontaktokat és a naptárat szinkronizálja az Address Book és az iCal alapján számos iOS- és nem-iOS-készülékkel.

Hétfőn MINDEN kiderül.