A Net Applications ugyan csak az eszközök webes jelenlétét méri, mivel azonban a mobilok és tabletek használhatóságát, kihasználtságát, elterjedtségét ennél jobban nem is nagyon lehetne mutatni, remek statisztikát kapunk a valódi rangsorról.

Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a tabletek piacán az iPad toronymagasan az első. A cég felmérése szerint körülbelül 53-szor akkora szeletet hasít ki magának a webes forgalomból az Apple gépe, mint legközelebbi konkurense, legalábbis körülbelül 400 ezer weboldal statisztikáinak az összegzése után erre a következtetésre lehet jutni.

Durva, de az iPad mostanra megszerezte magának a teljesen netes forgalom közel egy százalékát - 0,92 százalékot, hogy pontosak legyünk. Ezzel szemben a Samsung Galaxy Tabnek 0,018 százalék, a Motorola Xoomnak 0,012 százalék jutott, nevetségesen kevés tehát, hogy a PlayBook 0,003 százalékát már ne is említsük, főleg, hogy ez nem lenne sportszerű a kései premier miatt.

A statokból egyébként még egy érdekes tény kiderül: miközben a Macintoshok a teljes forgalom 5,32 százalékát adják, az iOS eszközök 2,38 százalékkal ennek közel a felét összehozzák. Ezzel szemben az összes androidos mobil és tablet 0,76 százalékot generál.