Csak a szopás van ezekkel a fehér gépekkel. Emlékeztek még arra, hogy a 2006-ban bemutatott inteles modellek gyakorlatilag éveken át ugyanazt a hibajelenséget produkálták? A burkolat sárgult és repedt, és a jelenség olyan méreteket öltött, hogy az Apple garancián kívül is cserélte a házakat. Bementél a két-hároméves laptoppal, és ingyen kaptál egy új topcase-t, ami pedig különben vagy húszezer forintba került volna. És amikor már bejelentették a garancián túli programot, akkor is adtak el olyan laptopokat, amik egy-két év alatt repedtek és sárgultak, és azokat is szó nélkül cserélték.

Egyszerűen nem értettem, miért nem éri meg az Apple-nek javítani a hibát, miért olcsóbb mindenkinek új burkolatot adni. Főleg a magyar példát ismerve, ahová egyenként küldték repülővel a csereházat, őrület volt az egész.

Most viszont kiderült, hogy a 2009. októberétől 2011. áprilisáig gyártott új házzal is vannak kisebb problémák. Egészen pontosan a gép hasán található gumiréteggel, ami azt a célt szolgálja, hogy ne rázzon meg minket az áram, amikor elektromos kisülés történik az akkumulátorban (not).

Lényeg, hogy ez a gumiréteg hajlamos elválni a háztól, mert a ragasztó elenged, talán a melegedés, talán más jelenség hatására. Az Apple azonban most bejelentette, hogy ezentúl ingyenesen cseréli a hibában érintett gépek alsó burkolatát, méghozzá világszerte, így kötelező érvénnyel Magyarországon is. A vállalat azt kéri, hogy keressük fel a legközelebbi Apple Store-t. Mivel azonban legjobb tudomásom szerint ez a 670 kilométerre található Drezdában van, az is jó, ha a helyi szervizbe látogattok el, például az iStyle-ba, ahol a vásárlástól számított két évig javítják a hibát, ha azt nem a felhasználó okozta.