Amikor véletlenül megpillantottam a Mac App Store-ban az "íróknak" szekciót, egy pillanatra elbizonytalanodtam. Ugyan milyen alkalmazások lehetnek azok, amik segítségével egy író jobban boldogul? Egy szövegszerkesztő alapfunkcióira van ugyanis szükség, a többire nem képes a laptopunk. A csend, az alkotás állapotának megteremtése, a kivonulás a hektikus hétköznapokból, a koncentráció, az ötlet és felkészülés a témából mind olyan, amiben egy app _nem _ képes segíteni.

Megláttam természetesen a Pagest 17 euróért, mellette a WriteRoom nevű appot 20 euróért. Kifejezetten íróknak. Kíváncsi lettem, mit tud.

Hát semmit. A leírása szerint egy teljes képernyős, írásra alkalmas környezetet biztosít. Vagyis megy neki a fullscreen.

Csak arra fókuszál, hogy írni tudj. Vagyis nem képes táblázatokat, grafikonokat kezelni, sőt a margók, fontok és ilyesmik kezelésében sem túl erős.

Nem zavar meg minket ilyenekkel. Ez olyan, hogy elindítod, írsz, aztán abbahagyod. 20 euróért kapsz egy beépített írógép fontot és egy fehér kijelzőt. Zseniális. Tudja a Pages egyik funkcióját a több ezerből, picit drágábban.

Azt hiszem, megveszem.