Egyszer talán árveréseken kínálják majd az Apple gyáraiban készült Quasimodókat, amiket tesztelésre gyártottak, de nem lett belőlük semmi. Lesz ott érintőkijelzős iMac (Jobs saját bevallása szerint megépítették, de nem tetszett nekik), iPhone-ok és iPadek minden méretben, valamint a mostani kísérlet, az A5-ös processzorral szerelt MacBook Air is.

A Macotakara japán blog tette közzé, hogy létezik Thunderbolttal szerelt MacBook Air az iPad 2-ből ismert A5-ös, saját fejlesztésű mobilprocesszorral, legalábbis készült egy ilyen gép teszt célzattal, állítólag a Quanta Computer tajvani gyártó falain belül.

A forrás szerint a gép jobban teljesített, mint várták, bár az nem volt megemlítve, hogy valamilyen iOS-származékot vagy Mac OS X-et telepítettek a laptopra. Persze az is kérdés, mit vártak egy a mostani leggyengébb Apple-gépbe szerelt Intel teljesítményének tizedét nyújtó chiptöl. Minden egybevetve egészen egyértelmű, hogy már a létrehozásánál sem tervezték, hogy ebből valaha igazi gyerek lesz, csak megnézték a határokat.

Korábbi írásunk hasonló spekulációkról itt olvasható.