Képzeljétek el azt, hogy épp az iPhone-otokon beszéltek, erre odajön egy idősebb férfi és a gyereke, kezében szintén egy iPhone-nal, és elkezdenek szisztematikusan verni. Gondolom ti is kíváncsiak lennétek, hogy mi történik.

Az 52 éves, egyesült államokbeli baseball-játékvezető, Carl Ippolito elveszítette az iPhone-ját. Azonnal a fiát hívta segítségül, akinek szintén van egy Apple-telefonja - úgy gondolták, a Find My iPhone szolgáltatással gyorsan megtalálják a készüléket. A térképen található jelzést követve egy utcába tévedtek, ahol egy Brent Johnson nevű pali beszélt épp saját iPhone-ján. Több se kellett az öreg Ippolitónak, New Jersey Góliátjának, amikor a fiatalember megpróbált elsétálni a tajtékzó férfi elől, megragadta, a földre teperte és elkezdte ütni a testét és a fejét. Felváltva.

Az elveszett telefont végül megtalálták egy snack shack bárban a baseball-pálya mellett, az egész incidens alatt ott volt állítólag.

A meddig bízhatunk a technológiában kérdéskör újabb mélységeket ért el, miután Ippolito olyan vakon hitt, hogy még csak meg sem csörgette a sajátját a telefonáló fiatalembert látva egy esetleges ellenőrzés miatt, bízott a sokszor 50-100 méteres pontosságú GPS-ben, és ütött.

Hogy miért máshol mutatta a telefon helyzetét a Find My iPhone, arra lehetséges magyarázat, hogy az öreg telefonja onnan küldte az utolsó jelet, a bárban már lemerült, és nem tudott frissíteni a rendszer. Ki tudja, mindenesetre tanulságos történet.