Jogosan, tegyük hozzá. A 17 éves Fei Lam interneten, pontosabban a whiteiphone4now.com-on árulta a fekete iPhone 4-ből fehéret varázsoló csomagját, az Apple gyáraiból származó elő- és hátlapokkal, valamint egyéb szükséges eszközökkel. Korábban már írtam, hogy 130 ezer dollárt, 25 millió forintot keresett az üzletekkel.

Az egyesült államokbeli Lam folyékonyan beszél kínaiul, így került kapcsolatba Alan Yanggal a Foxconntól (a kínaiak állítólag rendszeresen felhívják egymást, csak úgy), és beindult a gépezet. A MacRumors felfedezte, hogy az Apple benyújtott egy iratot a bíróságra, amiben követelik a srác által okozott kár megtérítését, konkrétan megelégszenek a teljes haszonnal, amit az Apple termékeinek kicsempészésével kerestek a bűntársak. És ide értendőek a fiú szülei is, akik a háttérből nézték végig az egészet.

Ezzel csaknem egy időben az Apple beadta a beadvány visszavonását is, ami azt sejteti, hogy már meg is egyeztek peren kívül. Gyors volt.

Egyébként Woz is a srácnál vásárolta az átalakító szettet, amit büszkén el is újságolt. Ennek ellenére nem hinném, hogy ő buktatta le az akciót.