Az Apple nyilvánossá tett egy dokumentumot, amiben az egyre terjedő és egyre több kárt okozó MACDefender malware kipusztítását oktatja a Mac OS-felhasználóknak. Az eltávolítás tényleg rém egyszerű, az Activity Monitorban kilépünk a MacDefender, MacSecurity és MacProtector folyamatokból, aztán az Applicationsből a kukába húzzuk a hasonló nevű kártevőket.

Azonban az Apple nem elégszik meg ennyivel, a hamarosan érkező operációsrendszer-frissítés automatikusan kivágja a rendszerből ezeket a programokat, addig próbálja meg mindenki magában tartani a bankkártyaszámát, ha egy MACDefender nevű ablak kérdezi.

A mostani lépésre azután került sor, hogy az Apple Care telefonos segítői határozott utasítást kaptak arra vonatkozóan, ne segítsenek eltávolítani a malware-t az őket felkereső ügyfeleknek, ajánljanak helyette vírusírtót. A kártevő kukába húzása az egy ilyen do-it-yourself dolog lesz úgy tűnik, amíg a szoftverfissítés meg nem érkezik - a jelszós telepítés ellen a vírusirtók sem tehetnek semmit. Kíváncsi vagyok, érkeznek-e makacsabb példányok, ez a mostani inkább olyan tesztjellegűnek tűnt. És hát nem mentünk át a vizsgán, na.