Lehet tudni, mikor az Apple valami nagy dobásra készül. Az eladóknak szólnak, hogy ne nagyon menjenek szabadságra, elkezdik nyomtatni a titoktartási nyilatkozatokat, és egyáltalán, a vezetők nagyon izgatottan viselkednek a főhadiszálláson, ez pedig még a takarítóknak is feltűnik. Mondjuk a példa sántít, a takarítók tapasztalataim szerint előbb tudják, hogy mire készül a vállalat, mint a vezérigazgató.

A Boy Genius Report egy belső forrásra hivatkozva most azt állítja, az Apple valamit tervez a hétvégére. A retail alkalmazottak nem mehetnek szabira május 20. és 22. között, ami már eleve gyanús, de állítólag be van sózva mindenki.

Az üzletekben 10-15 dolgozót kérnek szombat-vasárnapi túlórára, ami a szépen meghatározott rend szerint történik: a dolgozók a központi irodában hagyják a telefonjaikat, és aláírnak egy eseti titoktartási szerződést az Apple-lel. A túlórázók között van Genius, Specialist, üzletvezető, mindenki. Már megérkeztek a lezárt dobozok, amiket kell tenni valahová, de hogy hová és mit, egyelőre rejtély. Gigabájtnyi anyagokat kellett állítólag letölteniük, a jelszót később kapják meg hozzá.

Nem tudni, mi lesz az attrakció, egyesek a felhőalapú szolgáltatások bejelentését várják, de én kétlem, hogy ezt csak így hoznák nyilvánosságra. Valószínűbb egybeesés, hogy a retail értékesítés tizedik évfordulója van, az első két Apple Store 2001. május 19-én nyílt meg Kaliforniában és Virginiában.

Szerintetek mik vannak a dobozokban?