Az Apple kiadta a Lion harmadik Developer Preview-ját,és természetesen megint egy halom kisebb ficsör. animáció, bug és rejtély várja a tesztelőket. Egyet kiemelnék ezek közül, amivel egyértelmű lesz, hogy ismét Safarira váltok az új operációs rendszerrel. Ez pedig a szinkronizálható Reading List, minden utazó blogger legjobb barátja.

Azt ugye tudtuk, hogy az új, lionos Safariban lesz egy szemüvegikon, amire ha ráhúzzuk a linkeket, elmenti azokat későbbi olvasásra, címmel, ikonnal, rövid szöveggel. Ez a Reading List, ami nagyon hasznos az olyanoknak, mint én, akik 20-30 tabot nyitnak meg egyszerre, és nem merik becsukni őket, mert elfelejtik, hogy valamelyikkel még dolguk van. Így belassul a böngésző, szélsőséges esetekben megadja magát és kidől.

De nem is a Reading List az újdonság, hanem hogy ezeket az elmentett oldalakat MobileMe-n keresztül szinkronizálja az iOS-készülékekkel is a Lion, vagyis ha felpattanunk és elindulunk valahová, a maradék anyagokat útközben is elfogyaszthatjuk. És mivel a MobileMe-nek egyre több funkciója lesz ingyenes (egyes pletykák szerint nemsokára az egész, úgy ahogy van), őszintén meglepne, ha ez egy fizetős ficsör lenne.

Egyébként GK segítségével néhány érdekesség még: az iCal tetszetős animációt kapott, a következő hónapra tépés-effektussal mehetünk, a QuickTime-mal lehet képernyő részletet is felvenni, faszányos Spaces irányítást kaptunk, és a Preview is okosabb lett - nekem mindkét újítás jól jön majd, egyrészt az intelligens lasszós kijelölés a képeken, másrészt a szövegbuborékok beillesztésének lehetősége teszi feleslegessé a csak erre a célra tartott Comic Cont. Reszkessetek, jön a képregényterror az Appleblogon nyártól. A LaunchPad továbbra is annyit tud, mint eddig: feldobja az ikonokat, amikre egyféleképpen kattinthatunk és kész. Nincs szűkítési lehetőség vagy más desktopos finomítás.