Az új iMac ismét egy olyan termékfrissítés volt, amire nyugodtan rá lehetett volna húzni egy fél órás keynote-ot, de hát ennyiért Jobs ki sem megy a házából, így kénytelenek vagyunk magunk kitalálni, miért jobbak az új modellek.

Volt már egy poszt a spéci csipszetről, az ssd-óriásgyorsítótár helyéről, most pedig kiderült, hogy a korábbi kettő helyett 3 antenna került bele, így a 802.11n szabvánnyal, és a 3 antenna egyidejű használatával az elméleti adatátviteli maximum 450 megabitre nőtt másodpercenként (a korábbi 300-ról). Ezt csak az idén bemutatott MacBook Prók tudják egyelőre.

Természetesen korábban is 802.11n szabványt használtak a Macek, de nem mindegy, azon belül milyet. A Modulation and Coding Scheme (MCS) alapján lehet megnézni, mekkora az elméleti maximuma az általunk használt hálózatnak. A mostani iMac és MacBook Pro MCS 23-ig, míg a korábbiak MCS 15-ig értek el. Az iPhone 4 és az iPad MCS 7-es szinten van.

Persze hogy ezt ki is használjuk, kell egy kompatibilis base station, például a legújabb Airport Extreme vagy Time Capsule. Ezek után csak azt kell ellenőrizni, hogy a 802.11n mód van-e bekapcsolva 5 gigahertzen, és hogy a dual-band mód be van-e kapcsolva.

A Hardmac egy tesztet is lenyomott még az idén megjelent MacBook Prókkal, így egy gyakorlati példáról is tudunk: 22 megabájt per másodpercet értek el a korábbi modell 14,6 megabájt/másodpercével szemben.