Apple TV-nek, annak. Legalábbis ezt állítják a pletykák, mert hivatalos válaszokból egyelőre nincs sok: annyit lehet tudni, hogy az Apple egy óriási adatközpontot hozott létre Észak Karolinában, és hogy hasonlókra készül az Egyesült Államok és Európa több területén is, meg hogy 12 millió gigabájtnyi adattárolót rendelt, de hogy pontosan minek, arról nem szólnak a hírek.

A Piper Jaffray elemzőjének a fejében azonban kezd összeállni a kép.

Elég volt leporolni egy másik pletykát, az Apple TV-t. Nem azt a kis dobozt, amelyiket már most is meg lehet vásárolni, hanem azt, amit a hírek szerint rövidesen piacra dob az Apple: a valódi tévét, ami nemcsak jóminőségű, nagyfelbontású képet jelenit meg, de ami egy rakás szolgáltatást is a felhasználó kezébe ad. Olyasféle technológiai ugrásra kell készülni a tévékategóriában, mint amekkorát az iPhone jelentett annak idején a mobilok között.

Az elemzők szerint ezekbe a készülékekbe belekerül a mostani Apple TV összes funkciója, tudja majd rögzíteni a tévéadásokat, az iTunes-on keresztül lehet majd elérni a tévéadókat, filmeket, sorozatokat, és az App Store-ból 1080p felbontású játékokat tudunk letölteni rá. És ebben óriási pénz van, a szakértők szerint egy tízdolláros havi előfizetői díjjal 118 milliárdról 150-170 milliárd dollárra tudná növelni 2012-es bevételét az Apple, de az tisztán látszik, hogy nemcsak a hardvert kell megépíteni, ki is kell szolgálni azt.

És elvileg erre lennének jók ezek a hatalmas adatközpontok. Nem én mondom, hanem az elemzők, de logikusnak tűnik.