A Daily Mail felmérése szerint hiába drága a telefon, hiába költenek a tulajdonosok egy rakás pénzt a havidíjra, előszeretettel törik az iPhone-t. Az adatok mindenesetre azt mutatják, hogy minden ötödik felhasználó lefejti az Apple védelmét a mobilról hogy utána aztán ingyen rakhasson rá fizetős programokat, vagy hogy olyat tehessen az iPhone-nal, amit az Apple nagyon nem szeretett volna.

Az iPhone egyébként igazi dögkút biztonsági szempontból, mert a lap szerint a brit piacon ebben a kategóriában a tíz százalékos feltörési arány jelenti az átlagot, az Apple mobilját tehát a megszokottnál kétszer nagyobb lelkesedéssel jailbreakelik.

Talán ez azért van, mert az iPhone-t nem a leggazdagabbak veszik. A felmérés szerint a Blackberry-t használók tíz százaléka évi 50 ezer fontnál is többet keres, míg az iPhone-nál ez az arány csak öt százalék. Persze ettől még lehet, hogy több gazdag használ iPhone-t, mint Blackberry-t, mert a statisztika csak az adott márka júzereinek a gazdasági elosztását mutatja meg, közvetlen összehasonlításra nem jó.

Inkább csak annyi következtetést lehet levonni belőle, hogy a brit Blackberry-felhasználó hajlamosabb a gazdagságra, mint iPhone-os társa.