Általában különféle cégek szoktak számkijelzés nélkül hívogatni, ami elég idegesítő: dolgozom, vagy épp elmerülök valami fontos ügyben, erre jön egy hívás ismeretlen számról, "ki tudja"-alapon felveszem, és ajánlanak egy fejlettebb, innovációs tampont.

Elvileg ennek most vége, az App Store-ban ugyanis rövidesen felbukkan a TrapCall nevű program, ami lefejti a blokkolást a számról, és felfedi, hogy ki keres minket.

Pontosabban az amerikaiakat, a hazai boltból ugyanis nem feltétlenül lesz elérhető a szolgáltatás.

Talán a konstrukció miatt: a program ugyan ingyenes, de a használatáért már havidíjat kell fizetni, öt dollárt, tehát kábé ezer forintot. Nem kevés, de igazi megváltás lehet azoknak, akiket szétszívatnak a különféle telemarketingesek, bankok, biztosítók. Magyarországról viszont bizonyára körülményes elintézni az előfizetést, így szerintem meg sem kaptuk a szolgáltatást.

Mondjuk az amerikaiaknak is elég sokáig kellett várniuk, az Apple ugyanis 201 napig gondolkozott, hogy mi legyen a programmal, és több mint fél év után döntött úgy, hogy kiadja azt.

Először egyébként aggályosnak gondoltam ezt az egészet, másrészről viszont meg ha valaki kap egy hívást, akkor az ő jogait kell inkább védeni, mint az aktív félét, aki bármikor visszaélhet a helyzettel, hogy telemarketingbe, telefonbetyárkodásba vagy szimpla megfélemlítésbe kezdjen a rejtett szám mögül. Mindenesetre az alkalmazás készítői azt állítják, hogy a TrapCall legális, és az ügyben illetékes amerikai hivatal is áldását adta rá.