Az Egyesült Államokban egészen mostanáig négy hetet kellett várni az iPad 2 szállítására, mert elég jelentős hiány alakult ki a tabletből: míg a magyar APR-ekbe folyamatosan érkeztek a készülékek, ezért akik előrendeltek, rövidebb várakozási idő után megkaphatták az iPadet, addig Amerikában körülbelül egy hónapot kellett várni rá.

Na ez a helyzet változott valamelyest, mostanra ugyanis 2-3 hétre, elfogadhatóra csökkent a várakozási idő. Egyelőre nem világos, hogy a gyártás gyorsult fel, vagy az érdeklődés csökkent, de valószínűleg mindkettő: a premierkor mindig fokozhatatlanul nagy a kereslet az Apple-termékekre, ami pár héttel később óriásira csökken, míg a gyártósorok is fokozatosan állnak át a hibátlan tömegtermelésre, de mindig van egy átfutási idő. Mostanra kezd normalizálódni a helyzet, ami azonban sokkal jobb, mint az első iPad idején, amikor az egyetlen piacot, az amerikait sem tudták hónapokig kielégíteni, így a világpremier sokat csúszott, a hozzánk hasonló peremországokra meg csak féléves csúszással jutott el a tablet.

Ezzel szemben az iPad 2 nem sokkal az amerikai premier után hozzánk is befutott, és ha nem is azonnal, de némi várakozás után bárki vehet a legális csatornákon keresztül a cuccból.

És ha már iPad 2: itt a videó, amit az Index Attraktor című műsorába készítettünk a kollégámmal, Mesterházi Dáviddal. Szerintem lesz részletesebb poszt is az Appleblogon a tabletről, de a lényeg azért ebben is benne van (mobilos verzióért katt ide):