A szifon.com weboldalon olvasható, Apple-től származó- legalábbis annak tűnő - form szerint a vállalat felfüggesztette a szifon.com oldal működését, a szerzői jog megsértése miatt és azért, mert az oldal folyamatosan segítséget nyújtott az iOS készülékek jailbreakelésében. Az oldal visszaáll, amint eltávolították valamennyi szerzői jogot sértő tartalmat - olvasható a közlemény végén.

Április elsején nem lehetünk biztosak semmiben, de mi úgy tudjuk, az oldal valóban kapott már figyelmeztetést az Apple-től, ennek ellenére a ma hajnali akcióról még azok sem értesültek mostanáig, akik pedig elvileg mindent tudnak az Apple hazai tevékenységéről.

Lehetséges tehát, hogy csak viccelődés folyik, ezt igazolja, hogy a Szifon Google Analytics pluginja továbbra is az oldalban van, bár egy Apple-től kapott figyelmeztetés után meglehetősen életveszélyes lenne ilyesmivel humorizálni. Épp ezért az is elképzelhető, hogy az Apple a hazai nagykereskedőt kihagyva és nem informálva külföldről döntött az oldal semlegesítése mellett. Gondolom legkésőbb holnapra kiderül.

update: megbízható információink alapján a "B" verzióról van szó, és nem az Apple lőtte le az oldalt, hanem a Szifon.com vicceskedett április elseje örömére