Ugye az iPad egyik killer appja az új videóvágó, ami azonban mégsem annyira szuperegyértelmű, mint azt elsőre sugallták, bizonyos videókat ugyanis, hiába vannak azok benne a tablet camera rolljában, nem lát a program. Ezek többnyire valamilyen külső eszközről kerültek az iPadre, például fényképezőgépről, kameráról, és bár a beépített médialejátszó meg tud küzdeni velük, az iMovie nem. Kiderült, hogy ez nem bug, hanem feature, amivel kapcsolatban az Apple ki is adott ez közleményt:

Az iOS iMovie-t arra terveztük, hogy az iPad 2-vel, az iPhone 4-gyel és az iPod touch-csal felvett videókkal dolgozzon. Hogy ideális teljesítményt tudjunk nyújtani, az alkalmazás kiszűri a nem Apple-eszközzel készült videoklipeket. Ezeket a nem kompatibilis alkalmazásokat nem lehet az iMovie-ba importálni.

Szóval szopó van. Ha valaki mégis iPadon szeretne vágni mindenféle tartalmat, akkor érdemes letöltenie egy kódolószoftvert, ami a számítógépen átalakítja a gonosz formátumot olyanra, hogy azt a tablet is szeresse. A 9to5Mac az ingyenes Handbrake-et vagy a fizetős, de nagyon gyors és kényelmes Elgatót ajánlja.