Hát nem sokat, de most megpróbáljuk összeszedni ezeket az információkat. Az egyik, ami biztos, hogy pénteken, azaz április március 25-én kezdik el árulni a tableteket, egészen pontosan este hét, azaz 19 órakor. Az eredeti meghívóban még 17:00 szerepelt, de ezt az időpontot gyorsan módosították este hétre. Ötre tehát csak az menjen oda, aki mindenképp sorba akar állni, persze biztos akad ilyen is bőven: jó hangulata van ezeknek a várakozásoknak, kicsit olyan érzés, mint Coca-Colát inni a hetvenes években Magyarországon, a nyugat szaga, ilyesmi.

A másik fontos információ, hogy az iPad vásárlásával egyáltalán nem biztos, hogy érdemes várni péntekig, ugyanis az APR-ekben elég komolyan leárazták az első generációt, így akinek nem kell a kamera, a gyorsabb hardver és a vékonyabb dizájn, az most 110-200 ezer forint közt meg tudja vásárolni a 16 gigabájtos, wifis modelltől a 64 gigabájtos, 3G-s verzióig az összeset (a képen balra a 2-es, jobbra Csaba egyese a londoni premierről).

Na de gondolom a többség azért már a második szériára összpontosít, aminek az árazásáról olyan sokat azért nem lehet tudni. De egy keveset igen: állítólag az Apple megint agresszív árakkal próbál betörni a piacra, és ahogy az első iPad is sokakat meglepett a viszonylag alacsony hazai árával (alig egy tízessel volt drágább, mint az amerikai ár, plusz az áfa), úgy az iPad 2 sem ad majd okot a panaszra.

Kivéve, ha nem lesz kapható. Amerikában ugye sikerült egy viszonylag elfogadható kezdőkészletet felhalmozni, ami pillanatok alatt elfogyott, így most 4-5 hét, leírom még egyszer, NÉGY-ÖT HÉT a várakozási idő. Magyarországon sem lehet ennél jobb helyzetre számítani, szóval ha az első napon, némi sorbanállással hozzá is lehet jutni a tablethez, az szinte biztos, hogy hét végére, jövő hét elejére elfogy az első szállítmány, utána meg jönnek a várakozástól terhes hetek, hónapok. Szóval aki biztosan akar a kütyüből, jobban teszi, ha sátrat ver valamelyik APR, az iStyle, a Starking vagy az XMS előtt.