A premier előtt mindenki azt mondta a kiszivárgott fotó alapján, hogy a mobil rusnya, aztán volt itt antennagate, gyorsan merülő akkumulátor, összességében mégis odavannak az emberek az Apple mobiljáért. Ráadásul az összesért: a J. D. Power 2011-es felmérése nyilván elsősorban a 4-es verzióra vonatkozik, de ha a korábbi modelleket gyűlölnék az emberek, az alaposan lehúzná a pontszámot.

Ezzel szemben az van, hogy az iPhone toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből, a második és harmadik helyezett az iparági átlagot hozva lemaradva következik az egyszemélyes élbolytól, az Apple mobiljától.

Egyébként szép kis lépcsőzetes elrendezés rajzolódik ki, élen ugye az iPhone, utána nagy ugrással következik a népszerűségét az Androidnak köszönhető Motorola és HTC, aztán újabb nagy ugrás, és jön fej-fej mellett a többi: a Palm, a Nokia a Samsung és a RIM.

Az Apple egyébként gyengült egy keveset tavaly óta, akkor 800 ponttal állt az élen, míg most 795-tel kellett beérnie. A végeredménybe 30 százalékban számított bele a használat minősége, 30 százalékkal a külső kialakítás, 20 százalékkal a funkciók és 20 százalékkal az akkukapacitás.

Aki el szeretne veszni a részletekben, az itt megteheti.