Több mint egy éve írtunk arról, hogy a Hungaroton elkezdte digitalizálni a zenéket az iTunes Store számára. Akkor azt hittük, ez a magyar bolt eljövetelét jelenti, de mint kiderült, más szervezetek nem kerültek kapcsolatba az Apple-lel, így egy magányos folyamat tanúi lehettünk.

ÉS ez a folyamat most véget ért. A Világgazdaság értesülései szerint márciustól a Hungarotonnak már a teljes zenei kínálata – amely mintegy 2500 albumnak felel meg – elérhető a Store-ban.

Ezzel egy időben indult meg az öt kontinensre kiterjedő online értékesítés, amelyhez a cég üzleti partneréül a világ legnagyobb zeneértékesítőjét, az Apple iTunes zeneáruházat választotta. „Egy évvel a munkák elindulása után az iTuneson vásárlók számára már az összes, CD-n valaha megjelent Hungaroton-felvétel elérhető” – mondta Hollós Máté, a Hungaroton Records Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: mostanában kezdtek hozzá az eddig csak bakelitlemezen megjelent felvételek digitalizálásához és feltöltéséhez is.

Én támogatom a folyamatot, állítsunk elő egy olyan helyzetet, amikor már ciki lesz az Apple-nek _nem_ megnyitni a magyar üzletet.