Megjelentek az első, pontosabban, haha, a második tesztek az Apple új tabletjéről, és nem különösebben meglepő módon az újságíróknak bejön az eszköz. A 9to5Mac összeállításából kiderül, hogy csak néhány támadható pontot találtak, de alapvetően nagyon elégedettek az új iPaddel.

Lássuk.

Engadget: elképesztően vékony, memóriából 512 megabájt került a tabletbe, az egy gigahertzes A5-ös processzor 800 megahertzen ketyeg. A hangszórók tisztábban szólnak, bár nem különösebben hangosak, az akkumulátor valamivel tovább bírja, mint az első iPadé, a kamera viszont kimondottan rossz.

A Macworld 4,5 csillagot adott az 5-ből, a lap szerint valamivel könnyebb irányítani a típust, mint az elődjét.

Walt Mossberg: "az Apple valószínűleg nem tudja megőrizni kilencven százalékos piaci részesedését az egyre keményebb versenyben, de a vékony kialakításnak, a kis súlynak, a nagy teljesítménynek, az árelőnynek, az elérhető alkalmazásoknak és az akkukapacitásnak hála szerintem ez a legjobb tablet az átlagos felhasználóknak a teljes piacon."

David Pogue: "a kisebb súly és a vékonyabb kialakítás önmagában óriási előrelépés. Ez nem egy laptop, aminek használat közben észre sem veszed a dimenzióit: a kezedben fogod és egyfolytában érzed, hogy vékony, vagy hogy könnyű, ami hihetetlenül fontos a komfortérzet szempontjából."

Slashgear: "Mennyit kellett az Apple-nek változtatnia a készüléken ahhoz, hogy megőrizze előnyét vetélytársaihoz képest? Nem sokat, mert az első generáció is a mostani mezőny fölé magasodott, hiszen a konkurensek még egy éves lemaradással is csak rosszabb akkukapacitást, magasabb árat, kényelmetlenebb használatot és kisebb fejlesztői hátteret tudnak felmutatni. Persze, maradtak hibák a készülékben, de továbbra is az Apple uralja a tabletpiacot."

USA Today: az iPad 2 nem pipál ki minden tételt a tablet-kívánságlistáról, mégis, egyedülálló készülék.