Az iFixit csapata nem sokat tökölt, és darabokra szedte az egyik új, 15-ös modellt. Az ilyen szétszerelések nemcsak arra jók, hogy az Apple minimalista dizájnját egy esetleges kézigránát felrobbantása után is szemléltetni tudják, vagy hogy megtudjuk, hogyan fér el annyi zene és filme egy ilyen csodálatos, lapos eszközben, de az olyan újításokat is megismerhetjük, amiket az Apple egyáltalán nem közöl a vásárlóval. És ami sokszor többet árul el a termékről, mint a hivatalos weboldal.

Először is megtalálták a Thunderbolt chipjét. Nagy. Nem volt nehéz megtalálni. Kiderült, hogy összesen hat Thunderbolt eszközt lehet a gépre csatolni, szemben a FireWire 63 és az USB 127-eszközös támogatásával. Legalább most már 121-gyel kevesebb külső vinyót kell vennem, hogy csúcsra járassam.

Az akksi ugyanaz, mint a korábbi modellekben volt. A RAM PC3-10600-re lett upgrade-elve, ami megegyezik a mostani iMacben található memóriával, de az eddigi MBP modelleknél gyorsabb.

A wifis kártya négy antennát tartalmaz az eddigi három helyett, a tartója pedig az eddigi műanyag helyett alumínium lett, valószínűleg a jobb hőelvezetés miatt.

A laptop szerelhetősége sokat javult az oldal szerint 10/7-es pontszámot kapott, leginkább az LCD-t nehéz javítani.

Találtak viszont néhány hanyagságot is, az egyik helyen egy szétnyírt fejű csavarral volt rögzítve a mélynyomó, és a ZIF socket pedig ki volt húzva a gyárból érkezett, érintetlen gépben. Az iFixit emiatt aggodalmát fejezte ki a minőségbiztosítási rendszert illetően.