I think this is the end of the laptop. Here we have the man who invented the personal computer, then the laptop. He’s now destroying them. That is an amazing life.

Rupert Murdoch mondta nemrég ezt, ő nevezte Steve Jobsot a pc és a laptop feltalálójának, majd kivégzőjének. Az iPad, és általában a tabletek ugyanis látszólag a laptopeladásokat zabálják fel.

Különös módon azonban ez az Apple esetében olyannyira nem igaz, hogy a cupertinóiak _megkétszerezték_ a jól fogyó modellek rendelését az ázsiai gyáraktól. Hogy mik ezek a jól fogyó modellek, nem tudni pontosan, de sejthetjük: a MacBook Prók mellé a legutóbbi frissítés óta a MacBook Airek is felsorakoztak, szóval biztos, hogy az ultrahordozható laptopokból is nagyobb mennyiséget kérnek.

Abból a laptopból, amit Tim Cook nemrég a jövő laptopjának nevezett: kicsi, vékony és merevlemez helyett a drasztikus árzuhanás alatt lévő - és előtt álló - SSD dolgozik benne. A további okokat az elnevezésre itt taglaltuk.

Az Apple tehát nem kinyírja, hanem megújítja a laptopjait, hogy hordozhatóságban, kényelemben minél közelebb legyen az iPadhez. Persze ahogy Murdoch mondta, az is nagyon szép.