Olyan jól pörög a piac, hogy az Apple nem szorul komolyabb átalakításra, így a következő generációs tablet a Wall Street Journal értesülései szerint korántsem lesz olyan újszerű, mint arra sokat számítanak. Inkább egy ráncfelvarrásra, finomításra lehet számítani.

A lap szerint az iPad 2 legnagyobb újítása az előlapi kamera megjelenése lesz, aminek hála a tablet is Facetime-kompatibilis eszközként születik újjá. Állítólag valamivel vékonyabbra faragják a házat a gyárban, sőt, könnyebb is lesz az eszköz, ráadásul erősödik valamelyest a hardver is: több memória, izmosabb grafikus gyorsító és gyorsabb processzor lesz az iPadben, utóbbit gondolom Apple A5-nek nevezik majd, bár erről jelenleg csak annyit lehet tudni, hogy lesz. Sem arról nincsenek hírek, hogy a jelenlegi ARM 8-as alapú csip egy továbbfejlesztett verziójáról, vagy már egy ARM 9-es technológiáról van szó, sem arról, hogy egy, vagy többmagos felépítésre lehet számítani.

Azt viszont a WSJ is megerősíti, hogy a kijelző felbontása 1024x768 marad, bár a fényerővel meg a színmélységgel azért játszhatnak egy kicsit.

Átnézve a listát körülbelül akkora változásra lehet számítani, mint az iPhone 3GS megjelenésekor, ami szintén csak akkora ráncfelvarrás volt a 3G-hez képest, hogy a keresletet életben tartsa, de a 3G-tulajdonosokat azért nem kényszerítette rá a váltásra.