Drága olvasók!

Sosem gondoltuk volna, de eljutottunk odáig, hogy a blogunk már több, mint tizedannyit élt, mint Ádám meg én: csak augusztusban leszünk harminc évesek, az Appleblog viszont már ma átlépte a hármat. Felnőtt a kölök!

A sztorit már többször leírtuk, de azért nagy vonalakban ismételjük át: 2008. januárjában ücsörögtünk egy zalakarosi hotel termálmedencéjében, szívtuk a szivart, portóit kortyolgattunk, mintha világ életünkben ezt csináltuk volna, pedig csak egyszeri alkalomról volt szó.

Pöfékelés közben tragikus hirtelenséggel megállapítottuk, hogy nincs olyan Apple tematikájú oldal Magyarországon, ami úgy számol be üzembiztosan a legfontosabb hírekről, hogy közben élvezetesen olvasható, könnyed és nem túl szakmai: a nagyközönségnek szól tehát, nemcsak a geekeknek.

Pár héttel később már be is regisztráltuk az Appleblog.blog.hu-t, ami 2008. február elsejétől publikus oldal: azóta írjuk a posztokat, máig összesen 2701-et, az olvasótáborunk meg folyamatosan nő, aminek őszintén örülünk. Három év után nem ritka, hogy felismernek minket az utcán, a puboknak, és gratulálnak a bloghoz, ami szuper érzés. Igazság szerint óriási köszönet jár nektek azért, mert napról napra követitek a blogot, a kommentjeitekkel alakítjátok azt, javítjátok a minőségét, mert kitartotok mellettünk és mert szóltok, ha valami rossz irányba indul el.

Mi meg próbálunk a három éve megkezdett úton maradva könnyed stílusban elhozni nektek a legfontosabb híreket, amiket sokszor saját elemzésekkel, tesztekkel, sztorikkal szakítunk meg.

Vagy egyszerűen csak egy segélykéréssel, mint tegnap, amikor láttuk, hogy alig 33 ezer kattintásra vagyunk a 10 millió PI elérésétől, ami csodálatos születésnapi ajándék lenne, ezért arra kértünk titeket, hogy kezdjetek el klikkelni az álomhatár eléréséért.

Hadd gratuláljak mindenkinek: a terv sikerült. Ugyan éjfélig csak 9.999.514 kattintásig jutottunk, de jobb is így: a harmadik születésnapunkon, hajnali fél kettő és kettő között, átléptük a TÍZMILLIÓS álomhatárt.

Köszönjük nektek!

És akkor a beharangozott meglepetés: úgy érezzük, elég idősek lettünk ahhoz, hogy elmehessünk bulizni, ezért megszervezzük az első közönségtalálkozónkat, így körülbelül két hét múlva hatalmas Appleblog-party veszi kezdetét nem túl kínos játékokkal, beszélgetésekkel, irl megismerésekkel, ajándékokkal. Meg is kezdjük az igényfelmérést, hogy tudjuk, mekkora helyet kell foglalnunk, úgyhogy kommentben jelezzétek valahogy, ha jönnétek, mi meg belekezdünk az ördögi szervezkedésbe.

És addig is boldog születésnapot a blognak, ünnepeljünk egy kicsit online is!