Sok hír érkezik mostanában keletről, magukat jólértesültnek nevező újságok számolnak be az Apple viselt dolgairól. A Commercial Times jelentése szerint a második generációs iPad gyártása lassan beindul, egészen pontosan februárban kezdik el termelni a gyárban a tabletet. A start nem lesz lehengerlő, az első hónapban még csak kisüzemi szinten termelnek, aztán folyamatosan pörgetik fel a gyártósorokat, hogy az áprilisi startra minden készen álljon.

Ázsiában egyébként kemény melóra készülnek, a lapok szerint az Apple arra számít, hogy a magasabb bázishoz képest is legalább akkora kiugrás lesz a karácsonyi forgalomban, mint idén, szóval nem lehet elég iPad 2-t gyártani. Hogy pontosan ki végzi majd a munkát, azt viszont nem lehet tudni, szóba került a Foxconn és a Pegatron is, egyébként meg persze kit érdekel?

Na de: beszéljünk a másik i-eszközről, a Phone-ról is. Az Appleinsider úgy tudja, hogy májusban indul a tömegtermelés, így aztán júniusban zökkenőmentesen el tudják kezdeni az ötödik generáció árusítását. Mondjuk ezt az állítást én iparági források nélkül is megkockáztattam volna.

Egyébként lassan ki kéne szivárognia egy képnek a prototípusról, vagy elhagyhatná a készüléket egy felelőtlen tervezőmérnök, nem?