Óriási forgalmat generált rögtön az első nap az iPhone online boltjának számítógépekre aktualizált változata. Nem tudom, mekkora siker lesz a Mac App Store, tény, hogy az első nap óta én semmit sem vettem, kommentben leírhatnátok, hogy ti mennyire kattantatok rá. Az mindenesetre kiderült, hogy a start erősre sikeredett, legalábbis a sajtóközlemény erről árulkodik:

CUPERTINO, Kalifornia – 2011. január 7. – Az Apple bejelentette, hogy a Mac App Store áruházból az első napon több mint egymillió alkalmazást töltöttek le.

 

„Rendkívüli meglepetést okozott számunkra a Mac App Store hihetetlen sikere” – mondta Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. „A fejlesztők kiváló munkájának köszönhető, hogy ezek az alkalmazások elérhetők az áruházban, és hogy a felhasználók ilyen egyszerűnek és élvezetesnek találják a Mac App Store használatát.”

 

A Mac-fejlesztők maguk határozzák meg alkalmazásaik árát, és az értékesítésből származó bevétel 70 százaléka őket illeti. A fejlesztőket nem terheli díj, ha ingyenes alkalmazást adnak el, és nem kell fizetniük a tárhelyszolgáltatásért, a marketingért és a hitelkártya-használatért sem.

Hát így.