Valami bűzlik Dániában. A pletykák szerint az egyesült államokbeli Apple Store-ok bizonyos dolgozóinak megtiltották, hogy szabadságra menjenek egy három hetes intervallumban, január utolsó hetétől kezdődően. Ez szokásos eljárás, általában olyan népszerű termékek startja előtt lép ilyet a vállalat, mint például az iPhone vagy az iPad.

A második generációs iPad viszont biztosan nem most érkezik az üzletekbe, van azonban egy valószínűbb lehetőség: a Verizonnak készített CDMA iPhone. A nemrég felbukkant új burkolat is arra utal, hogy egy dual-módban működő iPhone 4 érkezik, a SIM-kártya foglalat és a negyedik antenna konstellációja legalábbis erre enged következtetni. A Wall Street Journal és a Reuters ráadásul megszellőztette a héten, hogy a Verizon most már biztosan kap egy saját, CDMA szabvány szerint működő készüléket, a hírt pedig kedden jelentik be egy Verizon sajtótájékoztatón. Sőt, állítólag maga Steve Jobs jelenti be a készüléket - ugyanitt.

Ez viszont több szempontból is fura lenne. Egyrészt mindenki - még a Verizon képviselője is - egyetért abban, hogy a készülékről az Apple-nek kell lerántani a leplet. Ha viszont Steve Jobs a Verizon rendezvényén lépne fel, az olyan lenne, mintha a saját buliján lenne vendég.

Másrészt erre a hónapra esedékes lenne egy iPad2-keynote is, ahol remekül megférne ez a bejelentés a bevezetésben. Ez viszont már aligha lesz így, a Verizon mindenképp bejelentést tesz 2011.01.11-én 11 órakor.

Ez pedig azt is jelentheti, hogy az Apple-nek nincs mondanivalója már januárban. Persze nincsenek illúzióim, akár januárban, akár februárban jelentik be az iPad 2-t, Magyarországra csak év végére érkezik, amennyiben az Apple tovább folytatja a szürkeimportot támogató projektjét.