Van ugye ez a Twitter-profil, @CeoSteveJobs, ahol valaki rendszeresen twittel Jobs nevében, kommentálva az aktuális Apple-híreket. Persze akibe egy parányi humorérzék szorult, bármelyik twittjéből rájön, hogy ez nem egy valódi, nem is egy magát valódinak kiadni akaró fake account, inkább egy humoros kísérletezés, megmosolyogtató, önironikus, de nem bántó szándékkal. Nem véletlenül ez a legnépszerűbb ál-Jobs-profil, több mint 377 ezer követővel.

Az Apple-nek persze lehetősége van lépni, hiszen a paródiaprofil Steve Jobs nevét és fotóját használja fel, ez pedig félreértésre adhat okot. Állítólag léptek is, a Twitter üzemeltetői az Apple nevében már megkeresték @CeoSteveJobs-ot, hogy változtassa meg a profilt, vagy törölje. Javaslatuk: a névbe kerüljön bele az a szó, hogy paródia, vagy a kedvenc humorgyilkosunk, a NOT.

Mi a nemes cél érdekében továbbra is menedékként kínáljuk a Kajszibarack blogot, ahová bármilyen hasonló támadás esetén menekülhetnek az Apple-bloggerek és mikrobloggerek, mint Noé bárkájába a tücskök és a csalánozók.