almalé és kungfu Rólunk

Döbbenetes a Google TV távirányítója

Talán hallottatok már arról, hogy a Google a Sony-val, az Intellel meg a Logitech-kel közösen készíti a jövő tévéjét, ami valami olyasmi, mint az Apple TV, csak kicsit még több annál: a filmek letöltése mellett még nagyobb szabadságot kapnak a felhasználók a neten, böngészhetnek, online videókat nézhetnek, hasonlóan, mint egy hagyományos számítógépen.

Az Android operációs rendszert és Chrome böngészőt használó Google TV hardverelemeit a Sony és a Logitech fejleszti, két olyan vállalat, aminek komoly tapasztalata van már a működőképes és esztétikus kiegészítők gyártásában. Na és akkor képzeljük el, hogy a készülék távirányítója ez lesz:

Szemben ezzel:

vagy ezzel:

Csak annyi a kérdés, hogy tényleg minimum három kéz kell-e majd a kezeléséhez, és hogy a kihúzható antennát már miért felejtették le róla?



Amerikában már a Tescóban is árulnak iPadet

Oké, nem a Tescóban, mert olyan ott nincs, de azért a Walmart sem az az a Harrods, inkább a nagy tömegek bevásárlóközpontja.

Ennek ellenére a jövő héten megkezdik a boltokban az iPadek árusítását, vége tehát annak az időszaknak, amikor a tabletet csak elegáns store-okban lehetett megvásárolni, és ott is csak várakozási idővel. Igazság szerint persze nem is nagyon volt ilyen időszak, hiszen amikor Amerikában még azt mondták, gyere vissza két hét múlva, Hongkongban már egymásra halmozva álltak a földön a boltokban az iPadek, de ez egy más kérdés, amit nem lehet megválaszolni az ügyes kínai kereskedőlélek elemzése nélkül.

Szóval most, hogy az iPad elkezd tescósodni, és már mind a hat modellt meg lehet vásárolni egy bevásárlóközpontban (incl. kiegészítők) adja magát a kérdés, hogy mégis milyen magasról lehet leszarni a kelet-európai vásárlókat Cupertinóból?



i-Doki megmondja: iMac hibák

Az i-Doki sorozat újabb része következik, a MacBookok és az iPhone hibáinak felsorolása után ezúttal a különböző iMac-generációk szériahibáit szedjük össze, majd azokat a meghibásodásokat vesszük sorra, amelyek minden szériánál előfordulhatnak. i-Doki ebben a hónapban is megmondja, hogy mire kell figyelni.

G5-ös iMac

Ez a gép mára már nyugdíjas korba lépett (korengedménnyel nyugdíjazták, a Snow Leo bevezetésével). Legjellemzőbb hibái:

Tovább olvasom


Új iPhone-ok hadát ígérik, mert unatkoznak

Shaw Wu, a Kaufman Bros. elemzője újra felhozta a témát, amit lassan már el is felejtettünk, azt állította, 2011-ben egy nagyobb és egy kisebb iPhone-t is piacra dob az Apple, hogy szélesebb vásárlói rétegnek tudja kínálni a telefonjait.

Az elgondolása az, hogy az iPodok esetében is van értelme belépő, középső és high-end modellnek, a almalogós zenelejátszók fülesei ezért viríthatnak ott minden amerikai fejen.

Én nem értem, mi vesz rá egy elemzőt, hogy ilyen marhaságokat mondjon. Az iPodok árát tekintve (17 ezer, 54 ezer, 75 ezer forint) csak belépő modellről beszélhetünk, kijelzővel és egyéb finomságokkal rendelkező lejátszók már kábé egy árkategóriába tartoznak. A kijelző nélküli shuffle-ről pedig lehet érteni, miért lóghat ki a sorból: nincs kijelzője. Egy egyszerű, a konkurencia termékeire leginkább hasonlító lejátszó. Miben lehet összehasonlítani egy kisebb méretű iPhone-t egy shuffle-lel?

Amúgy meg mi értelme lenne új, olcsóbb vagy drágább iPhone-ok gyártásának? A mostani készleteket is elviszik, az egy éves ciklust megbontani ilyesmivel egyáltalán nem hozna akkora érdeklődést (csak az olcsóbb készülékre vágyókat lehetne megcélozni, viszont az árból nem lehetne sokat engedni) ezen telefonok bevezetése, mint amennyibe a fejlesztés kerül.

De nemcsak Wu gondolja úgy, hogy az Apple az iPhone 5 projekten kívül egy korábbi újításon dolgozik, a Dvice szerint az egyesült államokbeli Verizon mobilcégnek fejlesztett iPhone hamarosan megérkezik, nagyobb kijelzővel, gyorsabb processzorral és belső antennával, ezáltal egy új dizájnnal tervezték meg.

Mi a rossebért fejlesztene az Apple egy új iPhone-t a Verizonnak? A CDMA miatt nem kell ekkora felhajtás.

Csubakka egy vuki a Kisit bolygóról, de Csubakka az Endor bolygón él. Egy 220 centis Vuki az Endoron 50 centis Ewokok között akar élni. Ennek semmi értelme.



Jöhetnek az új MacBook Airek

A nagyobb amerikai kereskedők kifogytak a MacBook Air-készletekből, ami csak egyet jelenthet: az Apple már az új készülékekkel akarja feltölteni a raktárat.

Épp ideje, az Airt ugyanis 486 napja nem frissítették. A várakozások egy a mostani 13.3-asnál kisebb, 11.6 colos modellről szólnak, ami ezáltal könnyebb lenne, és a Core i-széria processzorait kapná meg.

Már arról is szó van, hogy szénszálas anyagból készítik majd a házat, ami ráadásul olcsóbb is lesz, szóval beindult a gépezet na. Remélem több marhaságot már nem hallunk a termék megjelenésééig.




süti beállítások módosítása