Shaw Wu, a Kaufman Bros. elemzője újra felhozta a témát, amit lassan már el is felejtettünk, azt állította, 2011-ben egy nagyobb és egy kisebb iPhone-t is piacra dob az Apple, hogy szélesebb vásárlói rétegnek tudja kínálni a telefonjait.

Az elgondolása az, hogy az iPodok esetében is van értelme belépő, középső és high-end modellnek, a almalogós zenelejátszók fülesei ezért viríthatnak ott minden amerikai fejen.

Én nem értem, mi vesz rá egy elemzőt, hogy ilyen marhaságokat mondjon. Az iPodok árát tekintve (17 ezer, 54 ezer, 75 ezer forint) csak belépő modellről beszélhetünk, kijelzővel és egyéb finomságokkal rendelkező lejátszók már kábé egy árkategóriába tartoznak. A kijelző nélküli shuffle-ről pedig lehet érteni, miért lóghat ki a sorból: nincs kijelzője. Egy egyszerű, a konkurencia termékeire leginkább hasonlító lejátszó. Miben lehet összehasonlítani egy kisebb méretű iPhone-t egy shuffle-lel?

Amúgy meg mi értelme lenne új, olcsóbb vagy drágább iPhone-ok gyártásának? A mostani készleteket is elviszik, az egy éves ciklust megbontani ilyesmivel egyáltalán nem hozna akkora érdeklődést (csak az olcsóbb készülékre vágyókat lehetne megcélozni, viszont az árból nem lehetne sokat engedni) ezen telefonok bevezetése, mint amennyibe a fejlesztés kerül.

De nemcsak Wu gondolja úgy, hogy az Apple az iPhone 5 projekten kívül egy korábbi újításon dolgozik, a Dvice szerint az egyesült államokbeli Verizon mobilcégnek fejlesztett iPhone hamarosan megérkezik, nagyobb kijelzővel, gyorsabb processzorral és belső antennával, ezáltal egy új dizájnnal tervezték meg.

Mi a rossebért fejlesztene az Apple egy új iPhone-t a Verizonnak? A CDMA miatt nem kell ekkora felhajtás.

Csubakka egy vuki a Kisit bolygóról, de Csubakka az Endor bolygón él. Egy 220 centis Vuki az Endoron 50 centis Ewokok között akar élni. Ennek semmi értelme.