Naná, hogy egyből letöltöttem az 5 eurós játékot. Akik lemaradtak: az Infinity Blade az Epic Games Unreal Engine 3-asát használja, egyben az első game, ami az ingyenesen kipróbálható Epic Citadel bemutatópályán játszódik, vagyis elképsztő grafikát facsar ki a telefonunkból. Csakhogy míg abban ellenség nélkül mászkálhattunk szabadon egy dombtetőn lévő várban, addig itt telepakolták a szobákat mindenféle lovagi orkokkal meg pengeforgató kisiparosokkal.

Az előző mondatot viszont sajnos úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy míg az Epic Citadelben szabadon mászkálhattunk, itt nem. A feladatunk ellenségtől ellenségig menni, vannak ugyan választási lehetőségeink, hogy merre fordulunk, de a Kaland, játék, kockázat könyvek óta tudjuk: tök mindegy, merre fordulsz, úgyis megdöglesz.

Közben gyűjtögethetünk aranyat, fejleszthetjük a képességeinket, de ismétlem: nem járkálhatunk szabadon a pályán, ami óriási hiány. Most még csak a harmadik ellent gyaktam le, szóval van még hátra, remélem, bőven, pár screenshotot azért beteszek ide (természetesen az iPhone 4 kijelzőjéhez képest alacsonyabb felbontásban, de így is szép).

Mert hát gyönyörű a külcsín, azt el kell ismerni.