Na tessék, először az Epic Citadel, aztán az Infinity Blade, nyakunkon az Unreal motorral hajtott játékok, és szerencsére a konkurencia is hajt. Ömlik a vér a nemrég az üzletbe került Rage HD-ban, ilyen grafika mellett:

Ez a poszt leginkább erről a játékról szólna, mert noha a grafika remek, és a játék ára is tetszetős, többet várnék a mobil fps-től. Már ha ez fps egyáltalán.

(Figyeltétek az érvelést? Minőségi játék, az ára miatt megér egy próbát. Nem tudom, hogy tényleg olyan sok ember fejében kattognak ugyanígy a fogaskerekek, mint amennyire tippelek, de szerintem a Rage ilyen alacsony ár mellett is hozza a várt bevételt. USA 4. hely jelenleg.)

A Rage-ben úgy oldották meg a mozgással egybekötött lövöldözést, hogy az egyiket kiiktatták. Nem kell nekünk menni, legfeljebb forgolódni, és még azt sem 360 fokban. Ez persze sokat ront a játékélményen, amolyan guided tournak tűnik a dolog, a szabadság érzése nélkül.

Nincs baj a játékkal, csak így unalmas. Ha legalább kihasználták volna a giroszkóp adta lehetőségeket, de nem, döntögetni kell a telefont, hogy balra és jobbra célozzon a karakter. Nem is értem, ha jól tudom, összesen egy fps kínálja fel a giroszkópos forgást (NOVA), pedig annyira adja magát a dolog. Persze, buszon vagy hasonlón ülve hülyén nézünk ki ezt játszva, de otthon a pörgős bőrfotelban (előtte jól bezsírozva) állati lehet úgy lövöldözni, hogy amerre forgok, fordul a kép is.

Szóval a Rage-et tényleg csak a grafikája miatt érdemes letölteni, de ha vártok még egy keveset, érkeznek a hasonlóan durva, de jobb élményt kínáló játékok a store-ba. Lassan már a mobilkütyüt kötjük a tévére, nem a konzolt.

Végezetül pár kép az érkező Infinity Blade-ből.