Hát sokat kellett várnunk rá, de most végre itt van hivatalosan is. Az amerikai premier ugye áprilisban volt, májusban már a világ szerencsésebb felén hozzá lehetett jutni a tablethez, bár szinte mindenhol várni kellett rá, akkora volt az érdeklődés. Főleg ennek, meg a lokalizáció hiányának volt köszönhető, hogy hozzánk nem futott be időben az iPád, a 4.2-es szoftverrel azonban az utolsó akadály is elhárult a forgalmazás elől, így amint sikerült kellő mennyiséget felhalmozni a kütyüből, megkezdték a forgalmazást.

Ez egészen pontosan a ma reggelt jelenti, tíztől már meg tudjátok nyomkodni, és ami ennél is sokkal fontosabb, meg tudjátok venni az XMS-ben a kütyüt. Ráadásul nem olyan elborult áron, mint a szürke importőrökön keresztül, ugye emlékezzünk rá, voltak itt 230-300 ezer forintos összegek is. Ehhez képest a 25 százalékos áfán kívül csak egy körülbelül tízezres felárat kell kipengetni az amerikai árhoz képest, ami azért nem tipikus, az Apple árazási politikáját ismerve.

Az XMS-ben, az iStyle-ban és a Starkingben természetesen ugyanannyiba kerülnek a cuccok, egészen pontosan:

Ahogy azt láthatjátok, mostantól a legdrágább iPadet is meg lehet venni annyiért, amennyibe sok helyen a legolcsóbb került, meg gondolom ha a történelem során még valaha rendeződik a dollár-forint-árfolyam, akkor ez az összeg mehet még lejjebb is.

Hát ez a nap is eljött, ilyen csendben, bevezetés és reklámok nélkül, az Apple kifejezett kérésére. Mostantól mire várjunk?

update: a T-Mobile-tól a kütyüt nem lehet megvenni, de adnak mellé 2 gigabájtos mobilcsomagot havi 2980 forintért, ami szerintem kötelező kiegészítő.