A hackereknek sincs könnyű dolguk manapság, egyre hidegebb van, megy fel a benzinár, és mindenki azt várja, hogy egy nap alatt törjenek minden Apple-cuccot ingyen.

A dev-teamen nem múlik, ők már tegnap kidobták a jailbreaket (Redsn0w) a 4.2.1-es firmware-hez. Mielőtt megkérdeznénk, miért ahhoz, felhívnám a figyelmet, hogy eleve azt raktuk fel tegnapelőtt.

Hogy mi is kapjunk egy szeletet a dolog pikantériájából, idefordítom nektek az okosságot: a törés az eredeti pwnage2 exploit, az arm7_go exploit, a 24kpwn, és Geohot limera1n módszerét alkalmazza. Az Apple mentségére legyen mondva, az egyik biztonsági rést befoltozta, így a Comex-féle untethered eljárás nem működik többé a legújabb készülékeken, vagyis számítógép közbeiktatására van szükség a telefon újraindításához. Pontosabban újraindítani akár még lehet is nélküle, csak az eredmény nem lesz feltétlenül kielégítő a hackerek szerint.

Egyre nagyobb csapatok mindkét oldalon, egymásnak ellentétes célok, gyors válaszok. A végső cél oly messze, elérni tán lehetetlen.